Panel bejárati ajtók

 • A Master 68KL társasházi lakások bejárati ajtócseréjéhez tervezett korszerű és esztétikus, biztonsági és hanggátló acélbejárati ajtó.
 • Kiemelkedő hanggátlás A Master (és Magnum) típusú ajtóink saját fejlesztésű DELTA WKW hangszigetelő panele kimagasló hanggátló tulajdonságot biztosít (Rw= 42dB). Esztétikus megjelenés minőségi európai termék – 5 évig meghosszabbítható gyártói garancia Különféle megjelenés közül választhat ajtót: beleértve a dombornyomást, inox díszcsíkokat, opcionális kilincseket és további kiegészítőket. Kínálatunkban szereplő összes szín tartósságát, kültéri PVC dekor fólia biztosítja, melyek horganyzott acél lemezre vannak elő laminálva. Ellenállóak az időjárási körülményeknek, magas esztétika, könnyű tisztíthatóság és alacsony lángterjesztő képességek jellemzik.

MASTER 68KLA tényleges szín a nyomtatási korlátozások miatt különbözhet a katalógusban feltüntetettektől.

Biztonsági osztály RC2
MABISZ ajánlás Igen (MABISZ 3 perc)
Hanggátlás 42dB
Hőátbocsátás 1,4 W/(m2.K)
Tűzgátlás -
Ajtószárny vastagság 68mm
Tok szerkezet Acél saroktok vagy Acél átfogó tok
Kitöltés WKW hangszigetelő panel
Zár szerkezet 5 ponton záródó
Kiemelés gátló tüskék 3db
Rövidíthető Igen (max.8 cm)
Alsó falc alul nem falcos

Konfigurátor

* A feltüntetett kezdő árak a marás és üvegezés nélküli, alapzárral szerelt, alap kilinccsel alapszínű változatokra vonatkoznak.
** A szerelési árak egyszárnyú oldal - és felülvilágító nélküli ajtókra vonatkoznak. Áraink 2022. március 31-étől visszavonásig érvényesek.
***A képek csak illusztrációk, a feltüntetett műszaki adatok standard sík ajtószárnyra vonatkoznak.

Mik a Delta Panel bejárati ajtó előnyei?

90cm-es átjárhatóság

A legtöbb magyarországi szabvány nyílásba alkalmazható, magassági méret rövidíthető (maximum 8 cm) A takaró léceknek köszönhetően nincs szükség káva képzésre, nincs utómunka a beépítést követően

Takarólécek elérhetőek: 105-170mm vastag falakhoz
160-225mm vastag falakhoz
200-265mm vastag falakhoz
265-330mm vastag falakhoz

Magas biztonsági osztály
Biztonsági ajtajaink ellenállnak az ajtó kifeszítésének, a zárak fúrásának, a zsanérok törésének és leverésének, az ajtólap kiemelésének, valamint egyéb támadási lehetőségeknek.
A kiválasztott ajtó megrendelése esetén nem kérünk előleget.

Hasznos információk

 • Mit tartalmaz a biztonsági ajtó alap ára?

  - teli, sík ajtószárny,
  - standard ajtókeret (tok), a hozzá tartozó standard küszöbbel
  -standard vasalatok (standard kilincs, standard zárbetétek, kulcsok, zár-rozetták, standard kukucskáló)

 • Mit jelez az ajtó biztonsági osztálya?

  Betörésbiztos ajtó nem létezik! Ez csak a köznyelvben használt jelző. Az egyedüli helyes, egyben jogi meghatározása ezen biztonsági ajtóknak „a betörés ellen fokozottan ellenálló ajtók" megnevezés, melyeknek típusai az MSZ-EN1627 szabvány szerinti ú.n. RC (Resistance Classes) védelmi osztályokba sorolhatók. A biztonsági ajtó RC ellenállási osztályba sorolása a betörő által használt szerszámtípusoktól, és ezen szerszámokkal történő végleges ajtónyitáshoz szükséges időtől függ. Az ajtó kiválasztásakor fontos tényező az is, hogy az adott ajtó a betörés veszélye tekintetében milyen helyiséget kell védjen: kicsi, közepes vagy nagy kockázatút. Az EN 1627 európai szabvány a betörésgátlás szempontjából 1-6 ellenállási osztályba sorolja a biztonsági ajtókat.


  Általában a lakóépületekben és műszaki helyiségekben alkalmazott ajtók:

  RC1 osztály – ezek az ajtók elsősorban a vandalizmustól védenek, illetve korlátozott mértékben a testi erővel (berúgás, vállal bedöntés, nekiugrásból bedöntés, kiemelés) véghez vitt betörési kísérletekkel szemben (betörés elleni bevizsgálás nélküli osztály).
  RC2 osztály – ez az ellenállási osztály min. 3 percen át tartó alapvédelmet nyújt egyszerű szerszámokkal (pl. csavarhúzó, fogók, ékek) végrehajtott betörési kísérlet ellen.
  RC3 osztály – az ebbe a védelmi osztályba sorolt ajtók megnehezítik a betörést további szerszámok (második csavarhúzó, feszítővas) használata esetén, és min. 5 perc ellenállást biztosítanak.
  RC4 osztály – ezek az ajtók 10 perces védelmet nyújtanak a tapasztalt, fejszével, fűrésszel, pajszerrel, kalapáccsal és vésővel, valamint akkus fúróval felszerelkezett betörőkkel szemben.


  Mindemellett ki kell hangsúlyozni, hogy a fenti ellenállási osztályok leírásaiban szereplő behatolási időtartamok a szabványban előírt vizsgálati módszerek során mért idők, azaz egy „tapasztalt betörő" tetteire vonatkoznak. Ráadásul ezek az idők nettó időközöket tükröznek, amelyek mérésénél nem veszik figyelembe a szerszámcserére szánt szükséges másodperceket, illetve a betörés során a váratlan helyzetekkel szembe találkozó behatoló gondolkodási idejét sem. A való életben a fenti módszerek segítségével a betörések gyakorlati ideje kétszer, vagy akár háromszor is hosszabbak.

 • Mit érdemes tudni a Delta ajtók hanggátlássáról?

  Még néhány évvel ezelőtt ügyfeleink 99%-a ajtóvásárláskor nem fordított nagyobb figyelmet a nyílászáró hangszigetelésére (függetlenül az ajtó rendeltetési helyétől, azaz, hogy családi házba vagy lakásba került beépítésre). A kiválasztáskor a döntő szempontok az ajtó ára, a külcsín, illetve a betörés ellen nyújtott védelem voltak. Ugyanakkor gyakran előfordult, hogy a nagyobb igényekkel rendelkező lakók utólag más, nem mindig előnyös megoldásokat alkalmaztak a zaj csillapítására.

  Jelenleg azonban, az építési előírások követelményeinek megfelelő (Rw=27dB – 30dB) hangszigetelési képességű ajtókon felül, kisebb mértékű felár ellenében ügyfeleinknek lehetősége nyílik a Delta kínálatából a felsőbb kategóriás hanggátló termékeink közül is választaniuk bejárati ajtót, amelyeknek paraméterei akár az Rw = 40dB (Master 56KR típusú ajtó) vagy a 47dB (Magnum 68KR típusú ajtó) hanggátló értéket is biztosítani tudják.

  E lehetőség annak köszönhető, hogy a Delta Zbigniew Różycki cég egy saját szabadalommal rendelkező technológiával gyártott egyedülálló tűz-, és hanggátló ajtókitöltési rendszert fejlesztett ki, az ú.n. WKW akusztikus panelt, amellyel cégünk két alkalommal is aranyérmet nyert el a BUDMA Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon 2014 és 2015-ben. A különbség egy Universal 56S illetve egy Master 56KR típusú ajtó összehasonlításánál érzékelhető talán a leginkább, amely ajtók szerkezetükben azonosak kivéve az említett kitöltő panelt. A 12 dB-es különbség az utóbbi előnyére azt jelenti, hogy ez esetben ezzel a forradalmi technológiával csaknem négyszeresére nő a zaj elleni védelem.

 • Mit jelent, ha egy tűzgátló ajtó „30, 60 perces”, mitől lesz egy ajtó füstgátló?

  Az ajtók tűzgátló teljesítményét két paraméter szerint osztályozzák: az ú.n. E érték (tűzállósági integritás) és I érték (tűzállósági szigetelés) alapján. Példaként egy EI230 teljesítményű tűzgátló ajtó 30 percen keresztül megakadályozza a lángok tovább terjedését az ajtó túloldalára. Ezenfelül az ajtó átlag-, illetve egy adott ponton a maximális hőmérséklete sem vezeti át a tüzet a szomszédos helyiségbe. A tűzgátló ajtó mindkét oldalán védelmet nyújt a helyiségnek, mivel nem tudható előre mely oldaláról érheti tűzveszély/robbanás. Az ajtó füstgátlását az Sa Sm szimbólumok jelölik, amelyek azt jelentik, hogy a csukott ajtó felhevítésénél (amely lehet fokozatos, akár több tíz percen át tartó felfűtés) az ajtószárny és a tok közötti füstszivárgás elenyésző. Fontos kihangsúlyozni, hogy függetlenül a saját biztonságunkról való gondoskodás mértékétől, minden tűzgátló ajtó (legyen az beltéri bejárati ajtó, menekülő ajtó, kazánház ajtaja, műszaki helyiség ajtaja stb.), ahogy a tűzvédelmi rendszerek egyéb berendezései is, az érvényben lévő építési törvény nagyon szigorú rendelkezései hatálya alá tartoznak. Ezért kiemelten fontos a tűzgátló szerkezetek beépítési útmutatóinak okvetlen betartását, különös tekintettel a hőre duzzadó tömítések helyes beszerelését.

  A Delta jelenleg öt típusú tűzgátló ajtót gyárt: az EI230 tűzállósági osztályba sorolt Magnum 56K-t és Magnum 58K-t, az EI245 osztályú Magnum 68KR-t, amely egyben Sa, S200 füstgátlással is rendelkezik, illetve az EI260 tűzállóságú Magnum 84K típusú ajtókat.

 • Mit jelent a hőszigetelésben az Ud érték?

  Az energiaárak emelkedése, illetve az egyre szigorúbb előírások arra késztetik ügyfeleinket, hogy építkezéskor egyre inkább energiahatékonyabb anyagokat használjanak, ebbe az ajtókat is beleértve. Összehasonlításképpen egy Ud = 1,6W/m K hőátbocsátási értékkel rendelkező ajtó használata egy Ud = 0,8W/m Ko értékű ajtóval szemben csaknem kétszeres hővesztességet jelent 1°C kinti és benti hőmérséklet -különbség esetén. Szintén fontos megjegyezni, hogy a legnagyobb hővesztességet, a helytelen beépítésen felül, a hibás tömítések, illetve az egyrészes, hőhidas acéltokok alkalmazása okozzák. Ezért a piaci igényekre reagálva cégünk, a Delta Zbigniew Różycki kínálatában megjelent az úgynevezett Termo ODS vagy Termo ALU energiahatékony tokszerkezet, amely a Delta által szabadalmaztatott egyedülálló technológiai megoldásának köszönhetően ötvözi az energiahatékonyságot a betörésgátlás és akár a tűzállóság jellemzőivel is.

  Az ajtók alkalmazási területei, hőátbocsátási tényezője Ud:

  - Fűtött helyiségeket elválasztó ajtók (pl. társasházak, panelházak lakásaihoz) vagy fűtetlen teret elválasztó ajtók (pl. kerti szerszámtárolóhoz): ebben az esetben nincs jelentősége az ajtó hőszigetelő képességének, ezért nincs is erre vonatkozóan előírt követelmény.
  - Felújított házakba szerelt, fűtött és fűtetlen teret elválasztó bejárati ajtók: ez esetben az ajtó hőszigetelő képessége az épület teljes energiamérlegétől függ. Természetesen kültéri ajtók esetén az Ud ≤ 1,3 W/m K értékű hőátbocsátási tényezővel rendelkező ajtókat ajánljuk. Ugyanakkor a hőszigetelt ajtó típusának kiválasztása a vevő döntésén múlik, figyelembe véve, hogy - a szerzett jog alapján - a felújított házra kiadott építési engedély keltezési napján hatályos előírások szabályozzák a felújításkor beépíthető ajtó minimális energetikai követelményeit (ajánlott Delta ajtók: Delta Universal 56S, Special 68S, Premium 56S, Magnum 56K).
  - Új lakóépületekbe beépített, fűtött és fűtetlen teret elválasztó ajtók: amennyiben a ház 2017-2020 között kapott építési engedélyt, akkor a bejárati ajtó hőátbocsátási tényezőjének előírt értéke max. Ud ≤1,5 W 2/m2K lehet, a 2020-es évtől pedig ez az érték max. Ud ≤ 1,3 W/m2K (ajánlott Delta ajtók: Delta Special 68S, Perfect 68X).
  - Energiatakarékos és passzív házakba alkalmazott ajtók: energiatakarékos ajtónak jellemzően az 2 Ud ≤ 1,2 W/m2K értékű hőátbocsátási tényezővel rendelkező ajtót hívjuk (ajánlott típusok: Delta Special 68S, Perfect 68X, Perfect 68XL, Exlusive 84P és Royal 84P). Ugyanakkor az ú. n. passzív házakba beépíthető ajtónak az Ud értéke max. Ud ≤ 0,8 W/m2K lehet (javasolt Delta ajtó típus a Royal 84P).