Lépcsőházi bejárati ajtók
Biztonsági ajtó a lakásba!

Biztosítsa lakását a hívatlan látogatók ellen! A panel- és téglaházak lakásaiba tervezett Special, Master és Magnum biztonsági bejárati ajtókkal a következőket kapja:

 • A RC2-3-4-es biztonsági osztályú, a legszigorúbb szabványoknak megfelelő minőségi termék
 • Gyors szállítás, szakszerű szerelés, és ezt követő garanciális és garancián túli szerviz. esse?
 • Hővesztesség elleni védelem (energiatakarékos, hőszigetelt ajtók)
 • Master és Magnum ajtajaink elsőrendű zaj- és hanggátló tulajdonságai nyugodtabbá teszik a hétköznapokat
 • Lakás- vagy panelházak ajtóinak nagyszámú vásárlásakor egyedi kedvezményt biztosítunk

SPECIAL 68S

MASTER 56KR

MAGNUM 56K

MAGNUM 58K

Biztonsági osztály RC2 RC2 RC3 RC4
MABISZ ajánlás Igen (MABISZ 3 perc) Igen (MABISZ 4 perc) Igen (MABISZ 5 perc) Igen (MABISZ 10 perc)
Hanggátlás 28dB 40dB 44dB 47dB
Hőátbocsátás 1,2 W/(m2.K) 1,6 W/(m2.K) 1,7 W/(m2.K) 1,8 W/(m2.K)
Tűzgátlás - - - -
Ajtószárny vastagság 68mm 56mm 57mm 58mm
Tok szerkezet Acél tok Acél tok Acél tok Acél tok
Tömítés 2db 2db 2db 2db
Zárak 2 db cilinderzár 2 db cilinderzár 2 db cilinderzár 2 db cilinderzár
Zárbetét védelem Igen Igen Igen Igen
Rövidíthető Igen Igen Igen -
Pántok 3db 3db 3db 4db
Kiemelés gátló tüskék 3db 3db 3db 8db
Színválaszték 8 szín 6 szín 7 szín 4 szín

Konfigurátor Konfigurátor Konfigurátor Konfigurátor

* A feltüntetett kezdő árak a marás és üvegezés nélküli, alapzárral szerelt, alap kilinccsel alapszínű változatokra vonatkoznak.
** A szerelési árak egyszárnyú oldal - és felülvilágító nélküli ajtókra vonatkoznak. Áraink 2022. március 31-étől visszavonásig érvényesek.
***A képek csak illusztrációk, a feltüntetett műszaki adatok standard sík ajtószárnyra vonatkoznak.

Mik a beltéri (lépcsőházi) Delta biztonsági bejárati ajtó előnyei?

Ajtajaink nagyon könnyen kezelhetők és karbantarthatók.
Minden ajtótípusunkat fő és mellékzárral szereljük
Ajtóink PVC laminált bevonatú horganyzott acéllemezből készülnek.
A Master és Magnum típusú ajtóink saját fejlesztésű DELTA WKW hangszigetelő panele kimagasló hanggátló tulajdonságot biztosít (Rw=40-47dB).
A kettős tömítés kiváló zaj- és hőszigetelő tulajdonságokat biztosít.
Különféle megjelenés közül választhat ajtót: beleértve a dombornyomást, inox díszcsíkokat, opcionális kilincseket és további kiegészítőket.
Biztonsági ajtajaink ellenállnak az ajtó kifeszítésének, a zárak fúrásának, a zsanérok törésének és leverésének, az ajtólap kiemelésének, valamint egyéb támadási lehetőségeknek.

Hasznos információk

 • Mit tartalmaz a biztonsági ajtó alap ára?

  - teli, sík ajtószárny,
  - standard ajtókeret (tok), a hozzá tartozó standard küszöbbel
  -standard vasalatok (standard kilincs, standard zárbetétek, kulcsok, zár-rozetták, standard kukucskáló)

 • Mit jelez az ajtó biztonsági osztálya?

  Betörésbiztos ajtó nem létezik! Ez csak a köznyelvben használt jelző. Az egyedüli helyes, egyben jogi meghatározása ezen biztonsági ajtóknak „a betörés ellen fokozottan ellenálló ajtók" megnevezés, melyeknek típusai az MSZ-EN1627 szabvány szerinti ú.n. RC (Resistance Classes) védelmi osztályokba sorolhatók. A biztonsági ajtó RC ellenállási osztályba sorolása a betörő által használt szerszámtípusoktól, és ezen szerszámokkal történő végleges ajtónyitáshoz szükséges időtől függ. Az ajtó kiválasztásakor fontos tényező az is, hogy az adott ajtó a betörés veszélye tekintetében milyen helyiséget kell védjen: kicsi, közepes vagy nagy kockázatút. Az EN 1627 európai szabvány a betörésgátlás szempontjából 1-6 ellenállási osztályba sorolja a biztonsági ajtókat.


  Általában a lakóépületekben és műszaki helyiségekben alkalmazott ajtók:

  RC1 osztály – ezek az ajtók elsősorban a vandalizmustól védenek, illetve korlátozott mértékben a testi erővel (berúgás, vállal bedöntés, nekiugrásból bedöntés, kiemelés) véghez vitt betörési kísérletekkel szemben (betörés elleni bevizsgálás nélküli osztály).
  RC2 osztály – ez az ellenállási osztály min. 3 percen át tartó alapvédelmet nyújt egyszerű szerszámokkal (pl. csavarhúzó, fogók, ékek) végrehajtott betörési kísérlet ellen.
  RC3 osztály – az ebbe a védelmi osztályba sorolt ajtók megnehezítik a betörést további szerszámok (második csavarhúzó, feszítővas) használata esetén, és min. 5 perc ellenállást biztosítanak.
  RC4 osztály – ezek az ajtók 10 perces védelmet nyújtanak a tapasztalt, fejszével, fűrésszel, pajszerrel, kalapáccsal és vésővel, valamint akkus fúróval felszerelkezett betörőkkel szemben.


  Mindemellett ki kell hangsúlyozni, hogy a fenti ellenállási osztályok leírásaiban szereplő behatolási időtartamok a szabványban előírt vizsgálati módszerek során mért idők, azaz egy „tapasztalt betörő" tetteire vonatkoznak. Ráadásul ezek az idők nettó időközöket tükröznek, amelyek mérésénél nem veszik figyelembe a szerszámcserére szánt szükséges másodperceket, illetve a betörés során a váratlan helyzetekkel szembe találkozó behatoló gondolkodási idejét sem. A való életben a fenti módszerek segítségével a betörések gyakorlati ideje kétszer, vagy akár háromszor is hosszabbak.

 • Mit érdemes tudni a Delta ajtók hanggátlássáról?

  Még néhány évvel ezelőtt ügyfeleink 99%-a ajtóvásárláskor nem fordított nagyobb figyelmet a nyílászáró hangszigetelésére (függetlenül az ajtó rendeltetési helyétől, azaz, hogy családi házba vagy lakásba került beépítésre). A kiválasztáskor a döntő szempontok az ajtó ára, a külcsín, illetve a betörés ellen nyújtott védelem voltak. Ugyanakkor gyakran előfordult, hogy a nagyobb igényekkel rendelkező lakók utólag más, nem mindig előnyös megoldásokat alkalmaztak a zaj csillapítására.

  Jelenleg azonban, az építési előírások követelményeinek megfelelő (Rw=27dB – 30dB) hangszigetelési képességű ajtókon felül, kisebb mértékű felár ellenében ügyfeleinknek lehetősége nyílik a Delta kínálatából a felsőbb kategóriás hanggátló termékeink közül is választaniuk bejárati ajtót, amelyeknek paraméterei akár az Rw = 40dB (Master 56KR típusú ajtó) vagy a 47dB (Magnum 68KR típusú ajtó) hanggátló értéket is biztosítani tudják.

  E lehetőség annak köszönhető, hogy a Delta Zbigniew Różycki cég egy saját szabadalommal rendelkező technológiával gyártott egyedülálló tűz-, és hanggátló ajtókitöltési rendszert fejlesztett ki, az ú.n. WKW akusztikus panelt, amellyel cégünk két alkalommal is aranyérmet nyert el a BUDMA Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon 2014 és 2015-ben. A különbség egy Universal 56S illetve egy Master 56KR típusú ajtó összehasonlításánál érzékelhető talán a leginkább, amely ajtók szerkezetükben azonosak kivéve az említett kitöltő panelt. A 12 dB-es különbség az utóbbi előnyére azt jelenti, hogy ez esetben ezzel a forradalmi technológiával csaknem négyszeresére nő a zaj elleni védelem.

 • Mit jelent, ha egy tűzgátló ajtó „30, 60 perces”, mitől lesz egy ajtó füstgátló?

  Az ajtók tűzgátló teljesítményét két paraméter szerint osztályozzák: az ú.n. E érték (tűzállósági integritás) és I érték (tűzállósági szigetelés) alapján. Példaként egy EI230 teljesítményű tűzgátló ajtó 30 percen keresztül megakadályozza a lángok tovább terjedését az ajtó túloldalára. Ezenfelül az ajtó átlag-, illetve egy adott ponton a maximális hőmérséklete sem vezeti át a tüzet a szomszédos helyiségbe. A tűzgátló ajtó mindkét oldalán védelmet nyújt a helyiségnek, mivel nem tudható előre mely oldaláról érheti tűzveszély/robbanás. Az ajtó füstgátlását az Sa Sm szimbólumok jelölik, amelyek azt jelentik, hogy a csukott ajtó felhevítésénél (amely lehet fokozatos, akár több tíz percen át tartó felfűtés) az ajtószárny és a tok közötti füstszivárgás elenyésző. Fontos kihangsúlyozni, hogy függetlenül a saját biztonságunkról való gondoskodás mértékétől, minden tűzgátló ajtó (legyen az beltéri bejárati ajtó, menekülő ajtó, kazánház ajtaja, műszaki helyiség ajtaja stb.), ahogy a tűzvédelmi rendszerek egyéb berendezései is, az érvényben lévő építési törvény nagyon szigorú rendelkezései hatálya alá tartoznak. Ezért kiemelten fontos a tűzgátló szerkezetek beépítési útmutatóinak okvetlen betartását, különös tekintettel a hőre duzzadó tömítések helyes beszerelését.

  A Delta jelenleg öt típusú tűzgátló ajtót gyárt: az EI230 tűzállósági osztályba sorolt Magnum 56K-t és Magnum 58K-t, az EI245 osztályú Magnum 68KR-t, amely egyben Sa, S200 füstgátlással is rendelkezik, illetve az EI260 tűzállóságú Magnum 84K típusú ajtókat.

 • Mit jelent a hőszigetelésben az Ud érték?

  Az energiaárak emelkedése, illetve az egyre szigorúbb előírások arra késztetik ügyfeleinket, hogy építkezéskor egyre inkább energiahatékonyabb anyagokat használjanak, ebbe az ajtókat is beleértve. Összehasonlításképpen egy Ud = 1,6W/m K hőátbocsátási értékkel rendelkező ajtó használata egy Ud = 0,8W/m Ko értékű ajtóval szemben csaknem kétszeres hővesztességet jelent 1°C kinti és benti hőmérséklet -különbség esetén. Szintén fontos megjegyezni, hogy a legnagyobb hővesztességet, a helytelen beépítésen felül, a hibás tömítések, illetve az egyrészes, hőhidas acéltokok alkalmazása okozzák. Ezért a piaci igényekre reagálva cégünk, a Delta Zbigniew Różycki kínálatában megjelent az úgynevezett Termo ODS vagy Termo ALU energiahatékony tokszerkezet, amely a Delta által szabadalmaztatott egyedülálló technológiai megoldásának köszönhetően ötvözi az energiahatékonyságot a betörésgátlás és akár a tűzállóság jellemzőivel is.

  Az ajtók alkalmazási területei, hőátbocsátási tényezője Ud:

  - Fűtött helyiségeket elválasztó ajtók (pl. társasházak, panelházak lakásaihoz) vagy fűtetlen teret elválasztó ajtók (pl. kerti szerszámtárolóhoz): ebben az esetben nincs jelentősége az ajtó hőszigetelő képességének, ezért nincs is erre vonatkozóan előírt követelmény.
  - Felújított házakba szerelt, fűtött és fűtetlen teret elválasztó bejárati ajtók: ez esetben az ajtó hőszigetelő képessége az épület teljes energiamérlegétől függ. Természetesen kültéri ajtók esetén az Ud ≤ 1,3 W/m K értékű hőátbocsátási tényezővel rendelkező ajtókat ajánljuk. Ugyanakkor a hőszigetelt ajtó típusának kiválasztása a vevő döntésén múlik, figyelembe véve, hogy - a szerzett jog alapján - a felújított házra kiadott építési engedély keltezési napján hatályos előírások szabályozzák a felújításkor beépíthető ajtó minimális energetikai követelményeit (ajánlott Delta ajtók: Delta Universal 56S, Special 68S, Premium 56S, Magnum 56K).
  - Új lakóépületekbe beépített, fűtött és fűtetlen teret elválasztó ajtók: amennyiben a ház 2017-2020 között kapott építési engedélyt, akkor a bejárati ajtó hőátbocsátási tényezőjének előírt értéke max. Ud ≤1,5 W 2/m2K lehet, a 2020-es évtől pedig ez az érték max. Ud ≤ 1,3 W/m2K (ajánlott Delta ajtók: Delta Special 68S, Perfect 68X).
  - Energiatakarékos és passzív házakba alkalmazott ajtók: energiatakarékos ajtónak jellemzően az 2 Ud ≤ 1,2 W/m2K értékű hőátbocsátási tényezővel rendelkező ajtót hívjuk (ajánlott típusok: Delta Special 68S, Perfect 68X, Perfect 68XL, Exlusive 84P és Royal 84P). Ugyanakkor az ú. n. passzív házakba beépíthető ajtónak az Ud értéke max. Ud ≤ 0,8 W/m2K lehet (javasolt Delta ajtó típus a Royal 84P).